Bachelor of Commerce ( B.Com) Account Honours part 2 Business law (Hons paper-3) Top most V.V.I question and theirs answer for exam. ( Business law vvi question)

Follow VVI Question for all university Students of Business law and it will be help them to prepare their examination. It’s also help into business growth if you read this carefully.

Business law is third Honours paper in Bachelor Degree.

1. An Agreement is :

  1.   Compulsory for Contract
  2. Necessary for contract
  3. Voluntary for contract
  4. None of the above

Ans:- (a) Compulsory for Contract

2. An Agreement is:

  1. Offer + Acceptance
  2.  Acceptance + consideration
  3. Consideration + offer
  4.  none of the above

Ans. :- (a) Offer + Acceptance

3. Section of Communication of proposal is :

  1.  5
  2. 3
  3. 4
  4. 2

Ans. :- (a) 5

4. The section of revocation of proposal is :

  1. 5
  2. 6
  3. 3
  4. 4

Ans. : (a) 5

4. The section of revocation of acceptance in :

  1. 6
  2. 8
  3. 5
  4. 4

Ans. :- (c) 5

5. The Section of wagering agreement is :

  1. 28
  2. 29
  3. 30
  4. 25

Ans. :- (c) 30

6. A proposal of Acceptance becomes

  1. ab agreement
  2. a contract
  3. a promise
  4. none of these

Ans. :- (c) a promise

7. India Contract Act, 1872 come into force:

  1. With effect from September 1, 1872
  2. With effect from September 5, 1872
  3. With effect from August 15, 1872
  4. With effect from July 20, 1872

Ans. :- (a) with effect from September 1, 1872

We will be add more most VVI question of Business law account hons.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here